Dyrere ADSL enn de fleste

For å tjene mer på ADSL vil Telenor innføre tellerskritt eller priser basert på nedlastning. Likevel har selskapet de høyeste ADSL-prisene i Europa/USA.

Dyrere ADSL enn de fleste
Publisert
Sist oppdatert

Tall fra Oftel, det britiske teletilsynet, gir et treffende bilde av prisene på ulike bredbåndstilbud i ulike land.

Forskjellene

I sin halvårige rapport viser Oftel snittprisene for sentrale europeiske land samt USA. En sammenlikning med Telenors ADSL-priser viser tydelig at nordmenn betaler mye.

Selv uten etableringsavgiften på 995 kroner, koster både Telenors langsomste ADSL-tilbud mellom to og tre ganger mer enn i andre land. Selv ikke de høye prisene her i landet forklarer slike forskjeller. Det er tilfellet både når man sammenlikner månedsprisene og når man sammenlikner prisene i forhold til hastigheten.

Likevel vil Telenor vekk fra fastpris og ubegrenset nett-tilgang. Avtroppende Telenor-sjef Tormod Hermansen sa forleden at årsaken er at selskapet ikke tjener nok på fastpris.

Telefoniprising

Selskapet bruker mer penger enn ventet på utrullingen av ADSL-tjenestene, og må ha mange kroner inn i kassa. De mest aktive av Telenors 50.000 ADSL-kunder, som belaster båndbredden i nettet mest, vil bli rammet hardest.

- En omlegging vil gjøre det billigere for noen, men dyrere for denne gruppen, sier Anne Marie Storli, informasjonsdirektør i Post- og teletilsynet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer