Strømpris:

Dyrere enn i hele februar

1. mars blir strømprisen høyere enn noen dag i februar.

FORTSATT DYRT: Strømprisene ser ikke ut til å ville senke seg med det første, og 1. mars blir prisen høyere enn noen enkeltdag i februar. Foto: Lise Åserud / NTB
FORTSATT DYRT: Strømprisene ser ikke ut til å ville senke seg med det første, og 1. mars blir prisen høyere enn noen enkeltdag i februar. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da Ukraina-krigen brøt ut i forrige uke, varslet kraftanalytiker Olav Johan Botnen i Volue Insight at vi måtte forberede oss på høyere strømpriser denne uka.

Og det ser ut til å stemme. Tirsdag lander strømprisen på 184 øre (inkl mva) i øst, sør og vest. I Midt- og Nord-Norge blir den langt rimeligere – 14/17 øre uten og med moms.

Det blir imidlertid ingen dyre strømtopper det kommende døgnet, der 22 øre skiller døgnets billigste (01-02) og dyreste (08-09) time.

Dermed blir strømprisen 1. mars høyere enn samtlige enkeltdager i februar. Regjeringens strømstøtteordning varer, i hvert fall foreløpig, ut mars, så den effektive prisen for private hjem vil selvsagt bli lavere.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer