Dyrere for ulykkesfugler

Et nytt bonussystem for bilforsikring gjør det enda mer lønnsomt å kjøre skadefritt, men dyrere å være uheldig.

Dette koster mye - men kan snart koste deg enda mer
Dette koster mye - men kan snart koste deg enda mer Vis mer
Publisert

Forsikringsselskapene har gått sammen om å en felles bonusordning på bilforsikring. Dersom forslaget godkjennes av Konkurransetilsynet vil det innebære at forsikringsselskapene kan utveksle informasjon om din og min bonus og malus når vi bytter forsikringsselskap. Det betyr også at færre vil oppnå høy bonus mens flere kan risikere å betale mer enn før. Likevel hevder Norges Forsikringsforbund at de samlede premieinnbetalingene skal være like store som før.

Lettere å sammenligne

Nå opererer selskapene med ulike systemer for tildeling og reduksjon av bonus. Dersom samordningen godkjennes vil flere ting endres. Samlet hevder Norges Forsikringsforbund at dette skal gjøre det lettere å sammenligne priser på bilforsikring. I følge NTB er dette en konklusjon også NAF og Forbrukerrådet er fornøyd med.

Felles bonusregler

Alle selskapene skal i følge de nye reglene kunne tilby ferske bilførere inntil 20 prosent startbonus. Tiden for opparbeidelse av toppbonus på 80 prosent skal være som før. Men får du en skade blir bonustapet større en det du har vært vant med. Inntil 40 prosent bonus kan du tape, mot 20 prosent tidligere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer