Dyrere grensehandel

Den svenske kronen har blitt dyrere.

Nordmenn setter nye rekorder i grensehandel. Her fra en av de populære dagligvarebutikkene over grensen. Foto: EuroCash
Nordmenn setter nye rekorder i grensehandel. Her fra en av de populære dagligvarebutikkene over grensen. Foto: EuroCash Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det siste året har nordmenn grensehandlet for 10,5 milliarder kroner. Dette er en økning på nesten 8 prosent sammenlignet med året før, viser tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Rundt halvparten av alle de 6,2 millioner dagsturene nordmenn tar over grensen går til den svenske handlebyen Strømstad. Det betyr at flertallet som drar på handleturer i utlandet, antageligvis får bruk for svenske kroner.

Heldigvis for oss nordmenn har vi fått svært mye ut av hver eneste svenske krone. Det har ikke vært uvanlig å bare betale 80 kroner for en svensk hundrelapp.

Så mye må du betale

Det nærmer seg jul, og det er liten grunn til å tro at svenskehandelen vil minke de neste månedene. Men alle nordmenn på vei til Sverige nå bør være oppmerksomme på at det ikke lenger nytter å gange den svenske prisen med 0,8.

Den svenske kronen har de siste månedene krøpet sakte, men sikkert oppover, og ferskeste valutaoppdatering fra Norges Bank viser at hundre svenske kroner koster 88 norske.

Det betyr at den norske kronen fortsatt er en del sterkere enn den svenske, men at svenskekronen haler innpå. I gjennomsnitt har en svensk hundrelapp kostet 86,9 kroner fra år 2000 til i dag, noe som gjør dagens kurs høyere enn hva vi har vært vant med de siste årene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer