Dyrest å tanke her

Flere gir oss ferieoversikt over bensinpriser. Sjekk hvor du bør tanke.

FERIEDRIVSTOFF: Sjekk hvor det betaler seg å fylle full tank på bilferie. Foto: Colourbox.com
FERIEDRIVSTOFF: Sjekk hvor det betaler seg å fylle full tank på bilferie. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Full tank får du til store prisforskjeller. Skal du på bilferie i sommer, bør du sjekke disse prisoversiktene før du drar.

Og billigst er ...

Det er et godt stykke vei herfra til Kroatia, og det gjelder også priser på drivstoff. I følge den tyske bilistorganisasjonen ADACs ferieoversikt, ligger prisnivået i Kroatia for tiden rundt 1,15 euro for bensin. Det tilsvarer cirka ni kroner etter dagens kurs. Dieselprisen er lav i Kroatia også, men lavere i Luxembourg - 1,01 euro for en liter. Det tilsvarer cirka åtte kroner. Her hjemme er vi vant til dieselpriser i leiet over 10-11-12 kroner, mens bensinprisen nå gjerne svinger rundt en krone høyere.

La oss si du fyller på 60 liter. Da får du dieseltanken for 490 kroner i Luxembourg, mens samme tank koster deg cirka 690 kroner i Norge (utgangspunkt: 11,50 per liter). For bensinbilisten blir differansen mellom Kroatia og Norge på 192 kroner, om vi tar utgangspunkt i norske priser på 12,50 kroner per liter.

Altså rundt regnet 200 kroner billigere på 60-literstankingen i de rimeligste landene.

NAFs prisoversikt inneholder noen flere land, og her kommer Latvia billigst ut med literpriser på bensin (98 oktan) på 9,35 kroner. I miniputtstaten Andorra slipper du med 8,03 for diesel. Her har vi sett bort fra de latterlig billige skatteparadisene Jersey og Guernsey, som har priser helt nede på 3-4-tallet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer