Strømpriser

Dyrest i Norge

Strømprisen er fortsatt unormal høy i store deler av landet, men det er spesielt ett område som skiller seg ut.

SKYHØYE STRØMPRISER: Det er strømregionen rundt Kristiansand som opplever de høyeste strømprisene om dagen. Foto: balipadma / Shutterstock / NTB
SKYHØYE STRØMPRISER: Det er strømregionen rundt Kristiansand som opplever de høyeste strømprisene om dagen. Foto: balipadma / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter noen dager med spesielt hyggelige priser, har utviklingen videre denne måneden vært svært så negativ for mange norske strømkunder.

Søndag 12. juni var timespotprisen nede i lave 3,29 øre per kilowattime i strømregionene Oslo, Bergen og Kristiansand. I dag er den laveste timen i Oslo og Bergen 169,7 øre - altså over 50 ganger høyere.

HUSK DETTE: Dersom du ikke regelmessig renses filterne på varmepumpa, kan strømregninga bli mye dyrere enn først tenkt. Video: Celina Stamper Vis mer

Underskudd på vann

Verre blir det i Kristiansand-området, strømregion sørvest, som opplever en dyr start på uka. I går var strømprisen 6,3 kroner per kilowattime på sitt høyeste, mens den i dag, mellom klokka 19 og 20 i kveld, er 5,2 kroner per kilowattime.

Prisene holder seg forholdsvis høye hele dagen og i strømregion sørvest er døgnprisen tirsdag på 2,57 kroner per kilowattime, mens den i Oslo- og Bergen-området er på 1,70 kroner per kilowattime.

Det er underskudd på vann som bidrar til de skyhøye prisene i Sør-Norge denne uka, forklarer Ole Tom Djupskås i Refinitiv til E24.

- Samlet sett er det 13 terawattimer (TWt) under normalen, sier han til nettstedet, og beskriver den nåværende situasjonen som veldig dårlig.

Fortsatt lave priser

Lenger nord slipper strømkundene fortsatt unna de høye strømtoppene som innbyggere sør i landet har opplevd siden høsten i fjor.

I Midt- og Nord-Norge er døgnprisen på strøm tirsdag henholdsvis 7,37 øre og 5,9 øre per kilowattime. Strømtoppen er mellom klokka 21 og 22 på kvelden med priser på henholdsvis 17,2 øre og 13,8 øre per kilowattime.

Alle priser er inklusiv moms, men uten elavgift og eventuelle påslag. Unntaket er Nord-Norge der de ikke betaler moms på strøm,

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer