Strømpriser

Dyrest i Norge

Strømprisen er fortsatt unormal høy i store deler av landet, men det er spesielt ett område som skiller seg ut.

SKYHØYE STRØMPRISER: Det er strømregionen rundt Kristiansand som opplever de høyeste strømprisene om dagen. Foto: balipadma / Shutterstock / NTB
SKYHØYE STRØMPRISER: Det er strømregionen rundt Kristiansand som opplever de høyeste strømprisene om dagen. Foto: balipadma / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter noen dager med spesielt hyggelige priser, har utviklingen videre denne måneden vært svært så negativ for mange norske strømkunder.

Søndag 12. juni var timespotprisen nede i lave 3,29 øre per kilowattime i strømregionene Oslo, Bergen og Kristiansand. I dag er den laveste timen i Oslo og Bergen 169,7 øre - altså over 50 ganger høyere.

Underskudd på vann

Verre blir det i Kristiansand-området, strømregion sørvest, som opplever en dyr start på uka. I går var strømprisen 6,3 kroner per kilowattime på sitt høyeste, mens den i dag, mellom klokka 19 og 20 i kveld, er 5,2 kroner per kilowattime.

Prisene holder seg forholdsvis høye hele dagen og i strømregion sørvest er døgnprisen tirsdag på 2,57 kroner per kilowattime, mens den i Oslo- og Bergen-området er på 1,70 kroner per kilowattime.

Det er underskudd på vann som bidrar til de skyhøye prisene i Sør-Norge denne uka, forklarer Ole Tom Djupskås i Refinitiv til E24.

- Samlet sett er det 13 terawattimer (TWt) under normalen, sier han til nettstedet, og beskriver den nåværende situasjonen som veldig dårlig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer