Dyrest trening hos SATS

Har du dårlig råd, men like fullt lyst på et nytt og bedre liv? Da er vårt viktigste råd at du holder deg unna treningskjedene.

Publisert
Sist oppdatert
Dyrest trening hos SATS


Våre tall er klare. Vil du trene mer uten å betale for mye, bør du droppe kjedene, og heller velge et enkeltstående studio. I lenkene til høyre får du prisene hos enkeltstående studioer, og hos alle disse sparer du tusenlapper i forhold til kjente kjeder som SATS og Elixia.

To år etter vår forrige pristest av treningssentre, er det en treningskjede mindre i Norge. I fjor overtok giganten SATS kundene til High Energy, og kjedene du ser her er de som står igjen i dagens kamp om nordmenn med dårlig samvittighet etter jul.

Vi kan se at kampen er hard, fordi nesten alle tilbyr rabatter i begynnelsen av året. Dette er måten å få deg til å være lojal i hele 2004.

SATS er marginalt dyrere enn Elixia (tidligere Frisk) på årsbasis, men i det hele tatt er prisforskjellene nokså små mellom de store kjedene. Mye tyder på at det virker å bygge merkevarenavn.

Kjedenes priser
KjedeStørrelseStart- gebyrerPris per månedBetingelserSum første år
Friskis og SvettisLokalisert i 30 byer.0,-242,-Årskort2.900,-
Puls11 sentre i Sør-Norge0,-325,-12 mndr kontant3.900,-
Family Sports Club6 sentre på østlandetJanuar 0,- Ordinært 550,-385,-12 mndr. bindingJanuartilbud: 4.235,-
Ordinært
5.170,-
3T12 sentre i Trøndelag + ÅlesundJanuar 0,- Ordinært 800,-399,-12 mndr. bindingJanuartilbud:
4.790
Ordinært:
5.590,-
Elixia15 sentre i Sør-NorgeJan/feb. 0,-
Ordinært 860,-
489 - 419*12 mndr. bindingJanuartilbud:
5.030 – 5.870.
Ordinært:
5.890 – 6.750
SATS43 sentre i NorgeAdm. gebyr 299,- Innmeldingsavgift 0,- inntil videre. Ordinært ca 600,-409 -499**12 mndr. bindingJanuartilbud:
5.210 - 6.290 Ordinært:
5.810 - 6.890
Tabellen viser kjedenes beste pristilbud for ordinære kunder for ett år i Oslo-området (unntatt for 3T). Prisene er innhentet fra selskapenes nettsider/pr. tlf. 5. og 6. januar.*Sentrene på Colosseum og Bekkestua i Oslo.**Lokalt medlemskap Oslo-Akershus(ett senter). SATS tilbyr også Nordisk medlemskap til 519,-


De dyreste er størst

Men hvordan kan det ha seg at den dyreste kjeden, SATS, fortsetter å vokse og få nye kunder?

- Vi ser at folk flest vil ha tilgjengelig trening som virker. Vi utvikler alle våre produkter selv, og legger mye ressurser i å tilpasse produktene til norske forhold, og at alt skal ha effekt, sier Anders Grøterud, informasjonsdirektør i SATS Norge.


- For eksempel er yoga-øvelsene våre tilpasset ved at vi har fjernet de vanskeligste øvelsene og den åndelige mystikken. Jeg vil også hevde at vi er best på kombinasjonen av god beliggenhet, lange åpningstider, bredde på timeplanen og barnepass.

Vi er definitivt størst, og har flere sentre i alle de nordiske byene, avslutter Grøterud.

Smått er også stort

- Hos oss er veiledning i studio inkludert i prisen. Hos flere kjeder koster dette ekstra - da kaller de det personlig trener, forteller gruppeleder Pia Ugland ved Skullerud Sportssenter i Oslo.

- Det er over 140 frittstående studioer i Norge som er medlemmer av Norges Treningssenterforbund. Medlemmene i disse sentrene kan trene gratis hos de andre sentrene uten å måtte betale mer. Hos flere av kjedene koster det ekstra å utvide fra ett studio til flere, fortsetter hun.

- De mange enkeltstående sentere er ikke bare billigere. Mange har langt bedre tilbud på trening og oppfølging, men dessverre er dette noe de fleste forbrukere vet lite om, avslutter Ugland.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer