Dyreste lånet noensinne

Mister du kortet i utlandet, kan du få tilsendt nødkort og nødkontanter. Gebyrene er skyhøye.

Kortet, mobilen og lommeboka Har du for vane a havne ofte i denne situasjonen, bør du velge Skandiabanken. Foto: Colourbox.com
Kortet, mobilen og lommeboka Har du for vane a havne ofte i denne situasjonen, bør du velge Skandiabanken. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er dyrt å være fattig, og når du går trygg og relativt velbeslått ut i de hjemlige gater, løper bankene etter deg med penger og kort. Null i innmelding, null i årsgebyr, null null null. Annerledes når du våkner nedtrykt og nedslått i en eller annen rennestein, med ullne minner om de forutgående timene. Du behøver penger, og det kvikt. Du får ikke kjøpt deg en flaske vann engang, og vannet i fontenen er ikke drikkelig. Og hvor er mobiltelefonen?

Når du klager din nød til hotellet, signaliserer de at de vil kaste deg ut og kanskje kontakte politiet. Men du klarer å tigge deg til å få låne telefonen og ringer banken din hjemme, eller direkte til Teller, Visas representant i Norge.

På dette tidspunktet er betalingsviljen din blitt høy. Hundre kroner i renter for en hundrelapp er et røverkjøp.

Se pristabell nederst i artikkelen.

Kavalleriet kommer

- Det vil jo bli en diskusjon om hvor lenge du skal være der du er, sier Johnny Andersen i Skandiabanken. - Det tar 1-3 dager å få frem et nødkort, avhengig av hvor i verden du befinner deg. Man må også finne et godt og trygt avleveringssted. Vanligvis er dette på et hotell eller i en bank.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer