Dyrk ditt eget apotek

En urtehage er både krydderskap, medisinskap og en fryd for øyet. Heldigvis er det også så enkelt å lage at grønne fingre ikke er nødvendig.

Publisert
Sist oppdatert

Dyrk ditt eget apotekEn urtehage er både krydderskap, medisinskap og en fryd for øyet. Heldigvis er det også så enkelt å lage at grønne fingre ikke er nødvendig.

Aloe veraEffekter: Geléen i bladene har en lindrende effekt på sår, brannskader og blemmer. Bruk: Knekk et blad og smør geléen på såret. Grønt tips: Aloe vera krever et frostfritt klima og mye lys. Den bør vokse innendørs. Vann sparsomt.

Basilikum Effekter: Øker appetitten, hjelper forbrenningen og senker blodsukkeret. Bruk: Riv ferske blader og strø dem over maten. Man kan også stryke noen blader mot huden for å holde innsekter borte - for eksempel mygg. Grønt tips: Er enkel å dyrke fra frø på et solfylt og beskyttet sted. Vann ofte. Planten er frostfølsom og bør vokse innendørs.

Fennikel Effekter: Øker forbrenningen, gunstig ved ofrstoppelse og halsbrann. Lindrer øyeinfeksjoner. Bruk: Spis den som grønnsak eller krydder. Eller lag te: Hell vann over en teskje la den trekke i noen minutter. Sil vekk frøene. Du kan også fukte et kompress i teen og legge det på øyelokket. Grønt tips: Trenger mye sol og vann.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer