Dyrt å bli reddet?

Plutselig står du der - midt i ødemarken. Bilen er død, og du vet ikke hva som er galt. Det eneste som virker er mobiltelefonen. Spørsmålet er om du skal ringe bilbergingsselskapet eller om du heller bør vente på neste bil som kommer forbi.

Publisert

Det koster penger å få hjelp uansett om problemet er stort eller lite. Eneste mulighet til å slippe unna egenandeler ved bilberging er å ha medlemskap i et bilbergingsselskap. Men da må du til gjengjeld betale for medlemskapet. Vi har tidligere beskrevet hva slike medlemskap koster, og hva du får igjen for pengene. Spørsmålet er om det faktisk lønner seg å være medlem, eller om du heller bør ta kostnaden med bilbergingen de gangene det er aktuelt.

Vær selektiv med telefonen

Er du ikke medlem i NAF kan du bare glemme å få hjelp derfra. Unntaket er deg som har forsikret bilen i Gjensidige. Har du redningsforsikring her må du betale fra 500 kroner i egenandel for hjelp på veien.

Ringer du Falken uten å være medlem, får du ikke annen hjelp enn tauing. (Er du forsikret hos Aktiv forsikring er du automatisk medlem og slipper egenandel.) Minste beløp er 200 kroner i egenandel. Dette gjelder deg som er forsikret med kasko eller delkasko i Storebrand (det vil si at du har redningsforsikring inkludert i forsikringen din). Kasko- og delkaskokunder i Gjensidige må også hos Falken betale 500 kroner. Andre med redningsforsikring inkludert i sin bilforsikring betaler som regel mellom 200 og 300 kroner i egenandel, i følge Falkens kundekonsulenter. Har du imidlertid kun ansvarsforsikring, må du ut med hele 1.500 kroner for å få Falken til å assistere deg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.