Dyrt å bruke forsikringen?

En ny kalkulator viser når det lønner seg å bruke bilforsikringen.

Dyrt å bruke forsikringen?
Publisert
Sist oppdatert

Ved første gangs skade blir man gjerne satt tilbake 3-4 år med bonusansiennitet. Men det er ikke bare disse tre, fire årene du taper bonus. Riktignok kommer du tilbake på samme bonustrinn du var på før skaden, men uten skade hadde du i mellomtiden avansert ytterligere. Du kan dermed få høyere premie i 8 - 10 år etter skaden.

Til sammen kan dette bli nokså kostbart. I tillegg kommer egenandelen, slik at skaden skal være forbausende stor før det lønner seg.

Har du f.eks. 8.000 kroner i årspremie, har 50% bonus og 1.500 kroner i egenandel, bor på landet og kjører over 17.000 km i året, lønner det seg å dekke skader på inntil 19.000 kroner selv.

Prøv den nye bonuskalkulatoren

Ikke bonus på alt

Det blir ikke gitt bonus på hele premien, da en del av den dekker skader som er uavhengig av hvordan du oppfører deg i trafikken og ikke gir bonustap. Hvor stor andel dette er, kan variere litt fra selskap til selskap, men bonusgivende andel ligger nok på 75% til 90% av premien.

I kalkulatoren har vi tatt inn de to variablene som bidrar mest til å bestemme denne andelen, nemlig tyveririsiko og kjørelengde. Vi spør om du bor i storby (hvor det er mest tyverier), i småby eller på landet (hvor det er minst).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer