Dyrt å mobilsurfe på danskebåten

Egne priser på båtene - som ligger langt høyere enn utenlandsprisene.

Dukker MCP opp på mobilskjermen din på tur med danskebåten eller andre ferger eller skip, blir det ikke billig å bruke den. Datatrafikken koster nemlig over 100 kroner per megabyte. Foto: Kim Jansson
Dukker MCP opp på mobilskjermen din på tur med danskebåten eller andre ferger eller skip, blir det ikke billig å bruke den. Datatrafikken koster nemlig over 100 kroner per megabyte. Foto: Kim Jansson Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er fort gjort å tro at bruk av mobil på danskebåten koster det samme som ellers i Europa. Men sannheten er en helt annen.

Når du befinner deg på et skip, blir nemlig mobiltelefonen din koblet til en satellitt og det er snakk om helt andre priser.

Surfer du mye med mobilen, kan gevinsten av taxfree-handel på danskebåten bli svært liten.

Dyrt på danskebåten

Uansett om du har tenkt deg på tur med danskebåten, Kielferga eller kanskje på Middelhavscruise i sommer, er bruk av mobil dyrt. Og de høye prisene gjelder uansett hvilket mobilselskap du bruker.

Ikke minst er prisene for å surfe på mobilen svært høye. DinSide har funnet priseksempler fra fire av mobilselskapene, om du skal reise med enten Stena Line, Color Line og DFDS.

Her er det det norske satellittselskapet Maritime Commuication Partner (MCP) som gir mobiltilgang, de er også å finne på flere andre europeiske skip.

Eksempler på surfepriser fra mobil på fergene:

  • One Call: 111 kroner per megabyte
  • Telenor: 112,50 kroner per megabyte
  • Talkmore: 112 kroner per megabyte
  • NetCom: 125 kroner per megabyte

Som du kan se av priseksemplene, er det jevnt over dyrt med datatrafikk om du befinner deg om bord på danskebåten - og ikke minst langt mye dyrere enn mobilsurfing i fastlands-Europa.

Til sammenlikning surfer du eksempelvis opptil 20 megabyte hos Telenor for 49 kroner per dag i EU-landene. Surfer du med Telenor på danskebåten og laster ned 20 megabyte, kommer prisen på hele 2.250 kroner!

Sjekk priser før du reiser

For å unngå ubehagelige overraskelser etter en tur på sjøen, bør du sjekke priser gjennom ditt mobilselskap. Husk at det også er langt høyere priser for å ringe og sende meldinger, enn det er på fastlandet.

Dette selskapet tar 18,08 kroner minuttet om du ringer fra danskebåten

Vår opplevelse er at det kan være svært vanskelig å finne frem til prisene på mobilselskapenes nettsider. Dermed kan det være lurt å kontakte kundeservice, for å få oppgitt riktige priser for mobilbruk på skip eller ferge.

Sørg også for å sjekke priser for riktig satellittselskap om du skal på cruise eller liknende. Det er nemlig ikke alle selskaper som bruker satellittselskapet MCP.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer