Dyrt å sende "FORTSETT UTLAND"

Stanser du surfegrensen på mobilabonnementet i utlandet, kan det bli svindyrt.

DYRT: Velger du å avbryte operatørens beløpsgrenser i utlandet, kan surfingen koste deg svindyrt. Og det er ditt ansvar. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE/ALL OVER PRESS
DYRT: Velger du å avbryte operatørens beløpsgrenser i utlandet, kan surfingen koste deg svindyrt. Og det er ditt ansvar. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE/ALL OVER PRESS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mobiloperatørene har gjort det mulig å unngå gigaregninger ved mobilsurfing i utlandet, såkalt "roaming". Som regel lar de deg surfe opp til en viss grense før du bli varslet om høyt forbruk, og du kan så velge å slå av grensen for å surfe videre.

Det kan være en svært dårlig idé.

I vinter behandlet Brukerklagenemnda for elektronisk kommunikasjon en rekke saker hvor nordmenn i utlandet mottok uhyggelige regninger etter å ha viftet bort operatørenes advarsler.

Fire skrekkhistorier fra 16.000 til 50.000 kroner

  • En bestefar fikk seg litt av en overraskelse etter at barnebarnet hadde vært på ferie i Egypt sammen med sin mor: Telefonregninger på totalt 49.986 kroner. Ifølge operatøren skal barnebarnet ha sendt "FORTSETT UTLAND" ved to anledninger, da oppholdet strakk seg over to kalendermåneder, og alle varsler om svært høyt forbruk skal ha blitt sendt av operatøren. Bestefar – som eier, men ikke bruker abonnementet – nekter for at barnebarnet ble advart. Han hevder Egypt-farerne trodde de brukte hotellets trådløse nettverk.
  • Les også: Lastet ned 1,5 gigabyte – regningen ble svimlende 151.702 kroner

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer