Dyrt å taste feil

Det blir tryggere å bruke nettbanken, men noen tap må du fortsatt dekke selv.

Mange nettbankkunder har ikke vært klar over den økonomiske risikoen de løper ved uaktsom bruk av nettbanken, ifølge Forbrukerrådet. Foto: DinSide
Mange nettbankkunder har ikke vært klar over den økonomiske risikoen de løper ved uaktsom bruk av nettbanken, ifølge Forbrukerrådet. Foto: DinSide Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Endringene i finansavtaleloven gjør at du "bare" må betale 12.000 kroner hvis noen svindler deg som følge av din uaktsomme bruk av nettbanken. Det er likevel svært mye mindre enn for noen dager siden.

Frem til nå har det nemlig vært en stor økonomisk risiko knyttet til bruk av nettbank. Før 1. november har du risikert å bli holdt ansvarlig for andres misbruk av nettbankkontoen din - helt opptil det disponible beløpet på kontoen - hvis banken mener du har opptrådt uaktsomt. Nå er det imidlertid innført et tak på den enkeltes tap ved feil eller misbruk av nettbank slik at du aldri må ut med mer enn 12.000 kroner.

Høyere egenandel

I tillegg til at taket nå er satt, er også egenandelen endret. Forbrukerrådet synes egenandelen du må betale ved misbruk av nettbank var høy nok som den var, og gikk imot forslaget om å heve den fra 800 til 1.200 kroner, men satsen ble likevel hevet.

Det betyr at tyven uansett koster deg 1.200,-

Med den nye loven er det også innført felles ansvarsregler for alle elektroniske betalingsinstrumenter, både kort, internett og mobiltelefon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer