Dyrt å være fattig

FORBRUK: Selv om penger ikke betyr alt, er konklusjonen klar: Det er dyrt å være fattig. Se hvorfor du sliter – og rikingene smiler.

Publisert
Sist oppdatert

Penger. Roten til alt vondt? Eller evig lykke? Svaret vil garantert variere etter hvem du spør.

En ting er likevel sikkert: Har du allerede en viss slump med penger, er det mye lettere å manøvrere slik at pengene kommer inn – i stedet for å forsvinne i det store utgiftssluket.

Alt håp er likevel ikke ute for deg som ikke har mye penger. Det viktigste er å bygge seg opp en egen buffer - uansett hvor lite du sitter igjen med hver måned. Det andre er å velge de riktige aktørene i markedet.

Finner du noen å dele bolig med, kan du også glede deg over at du er på god vei til å kutte utgiftene.

Her er noen eksempler som viser deg hvorfor.

Familie A og B

I familie A møter vi Preben og Marte, som begge har høy utdannelse og gode jobber. Gullegget er imidlertid at de tilsammen har arvet en million kroner. Ikke uventet gir det dem en enorm fordel.

I familie B møter vi Karianne og Erlend som også har god utdannelse, og en inntekt som tilsvarer Preben og Martes. Den store forskjellen er imidlertid at Karianne og Erlend ikke har en solid arv eller oppsparte midler å støtte seg til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer