Dyrt å være mann

Menn bruker mer penger enn damene på Valentines dag. Jentene fryder seg.

Publisert
Sist oppdatert

Menn bruker mer penger, enn damene, på det motsatte kjønn på Valenetines Day.

Valentintips i siste liten

To av ti menn sier de bruker mer penger på det motsatte kjønn Valentines Day enn andre dager i året, mens kun seks prosent av kvinnene sier det samme.

Menn under 40 år i Oslo er mest spandable på Valentines Day, viser en landsomfattende undersøkelse som Norstat har gjennomført på vegne av Jacob's Creek.

14. februar står i romantikkens tegn, men det trenger ikke ruinere deg. Foto: Colourbox.no
14. februar står i romantikkens tegn, men det trenger ikke ruinere deg. Foto: Colourbox.no Vis mer


- Vi er ikke overrasket over at det er den yngste aldersgruppen som sørger for romantikken, Valentines Day er tross alt en ny tradisjon i Norge. Det vi er mer overrasket over er at kvinnene fortsatt forventer at det er guttene som tar ansvaret. Vi oppfordrer derfor kvinner i alle aldere til å gjøre noe ekstra for sin kjære den 14.februar, sier Cecilie Gilhuus, markedssjef i Brand Partners og ansvarlig for Jacob's Creek.

Av undersøkelsen ser det samtidig også ut til at både pengebruk og forventninger stiger i takt med størrelsen på husholdningen. Gilhuus mener det kan tyde på at store husholdninger med en travel hverdag har ekstra behov for å utnytte merkedager.

VALENTINEFAKTA

14 februar uttrykker elskende sin kjærlighet med hilsener og gaver. Velentinstradisjonen kommer antakelig av den romanske martyren og presten Valentino som i år 270 e. Kr. ble fengslet under keiser Claudius II Gothicus. Ifølge legenden var han forelsket i keiserens datter og sendte henne et brev med signaturen "fra din Valentine." Andre opphavsforklaringer viser til den romanske vårfesten som ble feiret i Lupercalia i midten av februar. Her feiret man nokså løssluppent feiringen av fruktbarheten med å sette sammen par ved loddtrekning. Den kommersielle delen av kjærlighets- og fruktbarhetsfeiringen startet i USA på midten av 1800-tallet da man startet med å trykke opp Valentiner-kort, gjerne med en henvisning til kjærlighetsguden Cupido. Dagen har vært særlig feiret i USA, Storbritannia, Canada og Autstralia, men i dag har mange land tatt til seg tradisjonen. Typiske gaver å gi er roser og konfekt. Uansett opphav og kommersiell merverdi, så setter de fleste pris på både roser og konfekt.
Kilde: Encyclopædia Britannica


Lite romantikk i Nord-Norge

Undersøkelsen viser at nordnorske menn bruker omtrent like mye penger på det motsatte kjønn på Valentines Day som andre dager i året. Kun fire prosent av mennene i landets tre nordligste fylker oppgir at de bruker mer penger på det motsatte kjønn på Valentines Day enn andre dager i året. - Som en trøst til våre søstre i nord kan vi opplyse at nordnorske menn heller ikke har noen forventninger til ekstra oppmerksomhet fra det motsatte kjønn denne dagen. Vi ser noe av den samme tendensen i Midt-Norge, sier Gilhuus.

Hjerteskjærende dyrt

Utrolige 17 milliarder dollar svis av til feiring og dyrking av kjærligheten i USA. Hver konsument kommer til å bruke 120 dollar. Og det er særlig mannen som må betale i morgen; 154 dollar kommer gjennomsnittsmannen til å bruke på små kjærlighetsgaver. Hun spanderer 85 dollar tilbake. Dette ifølge en undersøkelse gjennomført BIGresearch og Forbes.com. Det er blomster, sjokolade, kort og smykker som deles ut under denne høytiden.

Kjærlighet og forretninger

AKTUELT


Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer