Dyrt å være slappfisk!

Er du en av dem som ikke klarer å levere selvangivelsen i tide? Det kan koste deg dyrt. Du må nemlig betale forsinkelsesavgift, og den varierer etter hvor treg du har vært.

Publisert

Siste frist for innlevering av selvangivelsen er fredag 30. april. Leverer du selvangivelsen for sent, vil du bli ilagt en forsinkelsesavgift. I fjor var det 23.000 nordmenn som måtte betale forsinkelsesgebyr fordi de somlet.

Du synes kanskje ikke at 23.000 er så mange? Vel, det ga i hvert fall myndighetene hele 37 millioner i forsinkelsesgebyr, så her er det tydeligvis penger å spare.

Forsinkelsesavgiftens størrelse avhenger av hvor treg du faktisk er, og tallenes tale er klar: Jo tregere du er, og jo større nettoformue og alminnelig inntekt du har, jo dyrere blir det.

Alminnelig inntekt er alle skattepliktige lønns-, nærings-, og kapitalinntekter. Nettoformuen avgjør hvor mye formuesskatt som skal betales til kommune og stat. Formuen omfatter blant annet kontanter, bankinnskudd, aksjer, verdien av egen bil, og ligningsverdi av boligen, etter fradrag for gjeld.

Levering innen en måned etter fristen

Leverer du selvangivelsen innen 30. mai vil avgiften være på 1 promille av din nettoformue, og 2 promille av din alminnelige inntekt.

Innlevering mer enn en måned etter fristen

Somler du helt til juni måned med å levere selvangivelsen, vil du måtte betale 1 promille av nettoformuen, og 1 prosent av alminnelig inntekt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer