Dyrt med lang nedbetaling

Les alt med liten skrift.

Det lønner seg alltid å regne på "gode tilbud". (Faksimile: Nettop24.no) Foto: Nettopp24.no
Det lønner seg alltid å regne på "gode tilbud". (Faksimile: Nettop24.no) Foto: Nettopp24.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fra tid til annen tar DinSide en titt på såkalte tilbud for å se om de holder vann. Sist ut er Nettopp24, som reklamerer med et Her og nå-tilbud til 299 kroner per måned.

For denne prisen får du "testvinneren Acer Aspire One", innebygget NetCom-bredbånd, tre års forsikring, tre års online backup og fri surfing. Det kan høres ut som et fristende tilbud, men vi har sett nærmere på det som er skrevet i små typer.

Se også: Greit, Elkjøp, vi skal sjekke prisen

Mest konkurransedyktige priser?Nettopp24 er en helnorsk, landsdekkende mobil-datakjede hvis formål er å sikre forbrukeren markedets beste produkter til de mest konkurransedyktige priser og de mest behagelige betalingsløsninger, heter det på nettsidene.

La oss se på de konkurransedyktige betingelsene:

Fri surfing? "Fri surfing" viser seg å være 100 MB per måned. Dette er en snau Spotify-låt hver dag.

12 måneders avtaletid?Dette gjelder bare bindingstiden for NetCom-bredbåndet, ikke det du betaler for PC-pakken.

60 måneders finansieringHelt nederst på nettsiden ser du at det er snakk om 60 måneders finansiering. Slår du til på tilbudet om 299 kroner i måneden, betaler du altså totalt 17.940 kroner for PC-pakken. Til sammenligning koster den samme PC-en et sted mellom 3.000 og 4.000 kroner i norske nettbutikker, og NetCom tar for eksempel 129 kroner per måned for et bredbåndsabonnement som gir fri bruk etter kl 17 og i helgene. Dette er ikke begrenset til 100 MB surfing.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer