Dyrt med lang nedbetaling

Les alt med liten skrift.

Det lønner seg alltid å regne på "gode tilbud". (Faksimile: Nettop24.no) Foto: Nettopp24.no
Det lønner seg alltid å regne på "gode tilbud". (Faksimile: Nettop24.no) Foto: Nettopp24.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fra tid til annen tar DinSide en titt på såkalte tilbud for å se om de holder vann. Sist ut er Nettopp24, som reklamerer med et Her og nå-tilbud til 299 kroner per måned.

For denne prisen får du "testvinneren Acer Aspire One", innebygget NetCom-bredbånd, tre års forsikring, tre års online backup og fri surfing. Det kan høres ut som et fristende tilbud, men vi har sett nærmere på det som er skrevet i små typer.

Se også: Greit, Elkjøp, vi skal sjekke prisen

Mest konkurransedyktige priser?Nettopp24 er en helnorsk, landsdekkende mobil-datakjede hvis formål er å sikre forbrukeren markedets beste produkter til de mest konkurransedyktige priser og de mest behagelige betalingsløsninger, heter det på nettsidene.

La oss se på de konkurransedyktige betingelsene:

Fri surfing? "Fri surfing" viser seg å være 100 MB per måned. Dette er en snau Spotify-låt hver dag.

12 måneders avtaletid?Dette gjelder bare bindingstiden for NetCom-bredbåndet, ikke det du betaler for PC-pakken.

60 måneders finansieringHelt nederst på nettsiden ser du at det er snakk om 60 måneders finansiering. Slår du til på tilbudet om 299 kroner i måneden, betaler du altså totalt 17.940 kroner for PC-pakken. Til sammenligning koster den samme PC-en et sted mellom 3.000 og 4.000 kroner i norske nettbutikker, og NetCom tar for eksempel 129 kroner per måned for et bredbåndsabonnement som gir fri bruk etter kl 17 og i helgene. Dette er ikke begrenset til 100 MB surfing.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.