E-posten fra Netflix er svindel

Slik avslører du phishingen som vil at du «oppdaterer betalingsinformasjon».

SVÆRT LIK: Det til venstre er en ny Netflix-svindel. Det til høyre er en ekte e-post fra Netflix med samme budskap. Vi lærer deg hvordan du likevel ser forskjell. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
SVÆRT LIK: Det til venstre er en ny Netflix-svindel. Det til høyre er en ekte e-post fra Netflix med samme budskap. Vi lærer deg hvordan du likevel ser forskjell. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nordmenn mottar nå en e-post som angivelig kommer fra Netflix. Den er skrevet på godt norsk, og sier blant annet:

«Vi klarte ikke å fakturere ditt medlemskap for inneværende måned. For å sikre at tjenesten ikke vil bli avbrutt, bør du οppdatere din infοrmasjon i dag.»

«Hvis du vil οppdatere betalingsinfοrmasjonen, kan du klikke: Logg inn for å Νetflix etter det vil du bli bedt om å οppdatere betalingsinfοrmasjonen.»

Språket og utformingen av e-posten er såpass bra, og såpass lik Netflix sine egne e-poster, at selv drevne brukere kan stusse. Men tvil ikke: Dette er svindel.

Slik avslører du denne, og alle andre liknende phishing-forsøk, på 1, 2, 3.

LES OGSÅ: Fire myter om spam og phishing du ikke bør tro på

#1. Avsenderen

E-posten kommer ikke fra Netflix. Grunnen til at vi vet dette, er ganske enkelt fordi Netflix ikke står i avsenderfeltet. Joda, det står «Netflix», men adressen som oppgis er noreply@dlx.com.

Vi har selv mottatt e-poster om samme tema, da bankkortet vårt ble sperra. De er svært like, men naturlig nok var avsenderen en adresse på Netflix sitt domene; «info@mailer.netflix.com».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer