Ecstasy skader hukommelsen

Tenker du at én pille ikke kan være så ille? Allerede etter noen få ecstasytabletter, husker du dårligere, ifølge ekspertene.

Illustrasjonsfoto: Foto: Colourbox.com Foto: Foto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Foto: Colourbox.com Foto: Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ecstasy kan gjøre deg lykkelig og full av energi. Men samtidig som lykkerusen sprer seg, svekker det narkotiske stoffet den verbale hukommelsen din betydelig, viser en nederlandsk studie.

Les også: Musikk forsterker ecstacy

De ferske brukerne i studien hadde tatt i gjennomsnitt tre ecstasytabletter. Det var nok til at de gjorde det dårligere på tester hvor de skulle pugge en rekke ord og så huske dem senere, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Færre brukereI studier fra de siste tre årene oppgir rundt to prosent av ungdom mellom 15 og 20 år at de har brukt ecstasy, ifølge tall fra Statens institutt for rusmiddelforskning, Sirus.

- Det var mye oppstyr rundt ecstasy for mange år siden, men det er ingenting som tyder på at det har noen stor utbredelse i ungdomsmiljøene i dag, sier forsker Astrid Skretting.

Hun forteller at andelen som har brukt ecstasy, har holdt seg relativt stabil de siste årene, og heller til en viss grad gått ned enn økt.

Vi drikker mer alkohol, og bruker mindre narkotika. Les mer her:

Hjerteinfarkt og kollapsEcstasy er nært beslektet med amfetamin, og mange av risikofaktorene ved misbruk er de samme, ifølge Pasienthåndboka.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer