Eddik er slankehjelp

Ny forskning viser at eplesidereddik kan gjøre det lettere å gå ned i vekt.

Publisert

Eddik hjelper under slankingEddik kan være et hjelpemiddel under slanking. Forskning viser at eddiken bremser tømmingen av magesekken til tarmen, det kan gjøre det lettere å gå ned i vekt.

En daglig skje eplesidereddik er et gammelt husråd som har kommet på moten igjen. Nå har svenske forskere vist at eddik påvirker magesekken slik at den tømmer seg seinere etter et måltid.

- Studier ved Lunds Universitet i Sverige viser at hvis man tar en spiseskje eddik i forbindelse med et brødmåltid, minsker tømmingshastigheten med 35 prosent den neste halvannen timen, opplyser fil dr i industriell ernæring, Helena Elmståhl, Lunds universitet, til den svenske avisen Aftonbladet.

Det er ikke bare eplesidereddik som virker på magesekken, også andre typer eddik virker, samt agurk og grønnsaker som er lagt ned i eddiklake. En artikkel i juliutgaven av tidsskriftet American Journal of Clinical Nutrition viser at syltede agurker eller pickles også sinker magesekkens tømming i forbindelse med måltider. Denne studien er også gjort ved Lunds universitet.

Når magesekken tømmer seg seinere, føler man seg lenger mett. Blodsukkeret stiger dessuten saktere enn det ellers ville gjort. Mer stabilt blodsukker gir mindre søtsug og mindre behov for småspising. Kroppen danner også mindre insulin, noe som er gunstig for stoffskiftet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer