eFaktura øker mest

Slipper unna KID-nummer og gebyrer.

LEI? Med eFaktura og AvtaleGiro slipper du unna de irriterende KID-nummerne. Stadig flere nordmenn tar disse betalingstjenestene i bruk. Foto: Tuva Moflag
LEI? Med eFaktura og AvtaleGiro slipper du unna de irriterende KID-nummerne. Stadig flere nordmenn tar disse betalingstjenestene i bruk. Foto: Tuva Moflag Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tall fra Nets viser at nordmenn i økende grad tar i bruk elektroniske betalingstjenester.

Aldri før er det inngått like mange nye avtaler for eFAktura og AvtaleGiro som i 2013.

Men nordmenn er fortsatt glade i å taste inn KID-nummer

Flere tilbydere

I fjor ble det tegnet 2,5 millioner nye eFaktura-avtaler og 1,3 millioner nye AvtaleGiro-avtaler. En økning på henholdsvis 29 prosent og 9,2 prosent fra året før.

Totalt er det nå inngått 11,9 millioner forbrukeravtaler på eFaktura og 15,5 millioner faste betalingsoppdrag på AvtaleGiro.

Over 1,8 millioner nordmenn benytter eFaktura og 3,1 millioner benytter AvtaleGiro. Dette er en vekst på henholdsvis 13 prosent og 3,5 prosent i løpet av det siste året.

- En årsak til den kraftige veksten for elektronisk regningsbetaling er at alle større bedrifter og en stor andel av de offentlige virksomhetene tilbyr nå eFaktura og AvtaleGiro til sine kunder. Økningen er også stor for små og mellomstore bedrifter som ønsker å effektivisere sin innkreving, sier Tove Havn, salgssjef i Nets til DinSide.

Bruk AvtaleGiro på gjengangerne

Mange synes nok at eksempelvis NRK-lisensen er sure penger. Men det blir enda surere penger om du ikke betaler regningen til forfall.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer