Effektiv medisin mot psoriasis

Publisert
Sist oppdatert

Effektiv medisin mot psoriasisMed en ny medisin gir legene nytt håp til pasienter med hudsykdommen psoriasis. Men det kan fortsatt ta tid før medikamentet blir godkjent i Norge.

Medikamentet Enbrel har i undersøkelser vist seg å være svært effektivt mot psoriasis. Hver andre pasient opplever dramatisk bedring av symptomene etter tre måneders behandling.

Dramatisk bedringDet er forskerne ved Robert Wood Johnson Medical School i USA som har gjennomført den siste undersøkelsen. 652 pasienter deltok i forsøket hvor halvparten ble gitt placebomedisin uten effekt. Omtrent to av tre deltakere i undersøkelsen var menn og de hadde gjennomsnittlig vært plaget av psoriasis i 19 år.

Pasientene som fikk det virkelige medikamentet ble delt inn i tre grupper etter hvor mye og ofte de ble behandlet. Og etter tre måneder var resultatene tydelige:

Halvparten av de som fikk høyest dose hadde oppnådd en forbedring av symptomene med minst 75%. I gruppen med lavest dosering hadde bare en av seks pasienter oppnådd en tilsvarende bedring.

Etter seks måneders behandling var bedringen økt til 60% hos de som fikk høyeste dosering. Og i gruppen med lavest dosering hadde tallet økt til dramatisk bedring hos en av fire pasienter, skriver svenske Dagens Medisin.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer