Effektiv trening i julen

I romjulen blir det liten tid til trening. Men ikke bruk det som en dårlig unnskyldning: Det går an å legge inn noen effektive treningsøkter mellom slagene.

Publisert
Sist oppdatert

For mange går det slag-i-slag i julen med brunsjer, lunsjer, middager og fester. Det er en hektisk tid, og mange opplever at joggeskoene og treningskortet får seg en real juleferie de også. Men slik trenger det ikke være.

Gi deg selv heller en super start på 2007. Isteden for å starte med å ta igjen tapt terreng, kan du starte året med masse energi og overskudd.

- Det er ingen grunn til å slutte med de gode vanene i jula. Jula er for de fleste høytid og ferie, hvilket betyr at vi som regel har mer tid på dagtid til å bevege oss. Benytt denne sjansen! Har du mye av matlagingsansvaret, får du sette de andre litt i sving slik at du kan stikke ut i tredve minutter av og til, oppfordrer treningsterapeut og daglig leder ved Din Kost, Halvor Lauvstad.

Les også: Her er treningen som brenner fett

Slik gjør du detDet trenger ikke være umulig å få til noen ekspressøkter mellom slagene, ifølge Yngvar Andersen, eier og personlig trener ved treningssenteret Mykje Meir i Oslo.

- Dra frem spinningsykler, ergometersykler, stepmaskiner og andre apparater, som mange har hjemme. Plukk for eksempel ut en TV-serie som varer i 30-45 minutter og hold det gående mens den står på. Gjør styrketrening på samme måte. Tren øvelser som får med flere muskelgrupper av gangen. Dette er mer funksjonelt og du forbruker mange flere kalorier.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer