Effektive urter mot forkjølelse

Hoste og rennende nese rammer de fleste familier om vinteren. Men det finnes mer enn solhatt og hvitløk for de som vil prøve alternativ medisin.

Publisert
Sist oppdatert

En gjennomgang av mange forskjellige studier, har gitt overraskende resultater.

Forskerne ved University of Illinois i Chicago mener at urtene kan hjelpe mot flere problemer som forkjølelser, hudproblemer og søvnproblemer.

Men det er slett ikke de mest kjente produktene som ser ut til å ha best effekt.

Tradisjonell medisinAndrographis paniculata er i Norge bedre kjent som Kang Yan. Planten har en lang historie i asiatisk tradisjonell medisin mot forskjellige typer betennelser.

Et studie av effekten på barn, tyder på at daglig inntak av Kang Yan kan redusere risikoen for forkjølelser med 50 prosent.

Andre naturprodukter som også har bevist en effekt gjennom vitenskaplige undersøkelser er nattlysolje mot eksem, valerianarot for søvnplager og eføyblader ved bronkitt og astma, mener de amerikanske forskerne.

Kritisk til solhattKjente produkter som solhatt og hvitløk, får derimot så korken passer. Bevisene for de populære naturmidlene er tvilsomme, og noen preparater kan fremkalle allergier, mener forskerne.

- På samme måte som med medisiner, er det flere ting man skal passe på med naturmidler. For eksempel kan solhatt utløse allergiske reaksjoner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer