Effektivt mot fedme

Et apetittregulerende legemiddel kan være vårt beste våpen mot overvekt og fedme.

Publisert
Sist oppdatert

"Mirakelmedisinen" rimonabant er tidligere kjent som et effektivt hjelpemiddel ved røykeslutt.

Nå mener belgiske forskere at medikamentet også kan gi svært gode resultater for de som sliter med overvekt og fedme.

Mer enn åtte kiloForskerne fra Antwerpen Universitetssykehus her sett på effekten av det apetittregulerende legemiddelet over en periode på et år.

De delte over 1.500 frivililige og overvektige deltakere inn i tre grupper som ble behandlet med en lav dose, en høy dose, eller placebomedisin uten effekt.

Deltakerne ble samtidig gitt rådgivning om hvordan de kunne kutte omtrent 600 kalorier daglig fra kostholdet sitt.

Etter et år hadde deltakene som fikk de høyeste dosene av rimonabant gått ned med gjennomsnittlig 8,6 kilo. De hadde også mistet over 8 centimeter av lividden i den samme perioden. Dette var over fem kilo mer enn deltakerne i gruppen som fikk en virkningsløs placebomedisin.

Lavere risikoRimonabant virker ved at det blokkerer systemer i hjernen som regulerer apetitten. Men behandlingen er ikke helt uten bivirkninger. De deltakerne som fikk de høyeste dosene av legemiddelet oppga også flere tilfeller av bivirkninger som kvalme, svimmelhet og diaré.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer