Effektivt mot forkjølelse

En blanding av solhatt, propolis og vitamin C gir gode resultater i kampen mot forkjølelse og sår hals hos barn.

Publisert
Sist oppdatert

Joachim Henriksen

Et studie på 430 barn i alderen 1 til 5 år viser at en kombinasjon av solhatt, propolis og vitamin C kan mer enn halvere risikoen for å utvikle en forkjølelse. Produktet som er testet kalles Chizukit og produseres av et firma i Israel.

Færre og kortereProduktet med like deler sohatt og propolis tilsatt 10 milligram vitamin C ble gitt til barna over en periode på 12 uker. En tilsvarende gruppe fikk en daglig placebomedisin uten noen aktive ingredienser.

Resultatene viste at barna som fikk kosttilskuddet hadde færre enn halvparten så mange luftveisinfeksjoner som barna i kontrollgruppen. Infeksjonene som oppsto, forsvant også raskere hos de som fikk tilskuddet, skriver webmagasinet Nutraingredients.com. Undersøkelsen er publisert i siste nummer av fagtidsskriftet Archives of Pediatric Adolescent Medicine.

Kjent naturlegemiddelSolhatt har en lang historie som naturlegemiddel i Amerika og Europa. Propolis som utvinnes av honning, og vitamin C er også begge kjent for å kunne styrke immunforsvaret og gjøre kroppen mer motstandsdyktig mot infeksjoner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer