Eget domene NU!

Et eget internettdomene i det polynesiske landet Niue koster bare 25 USD i året. Og det er mange ledige navn.

Publisert

Mange som har kommet over det aller første hjemmesidestadiet ville ønske seg sitt eget domenenavn. Når man skal markedsføre et nettsted, klinger det ikke noe særlig med "Besøk http://home.c2i.net/jomadsen/start idag!".

Nei, da er det bedre med "Besøk www.startpunkt.nu!" (som i skrivende stund er ledig).

En annen stor fordel med eget domenenavn, er at du alltid kan velge den billigste og beste internettleverandøren uten å måtte bytte epostadresse og nettstedsadresse.

Strengt og humørløst i .no

Det klinger vel enda bedre, kanskje, med adressen www.startpunkt.no. Det er bare det at .no-domenet har noen av de strengeste reglene for registrering på planeten. Å få bruke domenenavnet www.startpunkt.no forutsetter at du har et organisasjonsnummer registrert i Brønnøysundregisteret. Navnet skal være det samme som, eller være en forkortelse av, organisasjonsnavnet. I det store og hele ender det med at du må registrere et aksjeselskap som heter Startpunkt AS i Brønnøysund. Da må du samtidig ut med 50.000 kroner i aksjekapital pluss registreringskostnader for selskapet på rundt 10.000 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.