Egg kan være farlig for menn

Et egg om dagen kan muligens være livsfarlig for middelaldrende menn, ifølge en ny studie.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Debatten rundt eggets effekt på helsa har versert i mange år. Mange eksperter har hevdet at risikoen ved å spise egg har vært overdrevet, og for en tid tilbake ble egget "friskmeldt".

Nå har amerikanske forskere imidlertid funnet ut at den totale dødeligheten blant menn øker kraftig dersom de spiser minst sju egg i uka. For menn med diabetes, økte risikoen uavhengig av hvor mange egg de spiste.

Den ferske studien som er publisert i American Journal of Clinical Nutrition viser derimot at opptil seks egg i uka ikke påvirket mennenes helse, ifølge nettstedet WebMD. Så skal vi fortsette å spise egg, eller rett og slett kutte det ut?

- Ingen grunn til bekymring

Åse Kringlebotn, direktør ved Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt, mener det ikke er noen grunn til å la seg skremme.

- Jeg ser at studien ikke har funnet noen sammenheng mellom hjerte- og karsykdommer og høyt eggforbruk, noe som føyer seg inn i dagens viten. Utover dette synes jeg det er søkt å koble egg mot total dødelighet. Man kjører ikke utfor en bru eller omkommer i en brann på grunn av at man har spist mye egg, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer