Eggceller til salgs på nettet

I dag åpner en nettbutikk som tilbyr menneskelige eggceller. Den store mangelen på donorer er grunnen til at selskapet bak nettsiden tror det er et marked for en meglingstjeneste med potensielle eggdonorer fra hele verden.

Publisert
Sist oppdatert

Vegar K. Vatn

Kvinner som trenger egg til IVF-behandling kan nå bruke nettsiden WomenNotIncluded for å komme i kontakt med potensielle donorer fra hele verden, melder London-avisen Evening Standard.

Eggene vil koste omtrent 15.000 tusen kroner, og en stor del av summen går til donoren og mellommenn som tar seg godt betalt for å sette selgeren og kunden i kontakt med hverandre.

Tjenesten kan føre til at kvinner fra fattige land tjener store summer på å selge eggene sine til desperate kvinner fra den vestlige verden.

Engelske leger og forkjempere for etisk reproduksjon beskyldte i dag foretningsmennene for å profittere på menneskers ulykke. De etterlyste strengere lover for å hindre egghandel av denne typen.

Gründerne forsvarer seg med at tjenesten vil hjelpe tusener av ufruktbare par.

I England er ventetiden for å få IVF-behandling inntil tre år, og trolig blir den lengre etter en ny lov som sørger for at egg- og spermdonorer ikke lenger kan være anonyme er blitt vedtatt.

I mange land finnes det lover som gjør det ulovlig å betale donorer mer enn utgiftene disse har, men den Londonbaserte nettbutikken unngår disse reglene ved å finne donorer i land der det ikke er lover som regulerer dette.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer