Eksemtips for barn

Har du barn med eksem? Les våre råd for behandling av kløe og utslett hos de små.

Publisert
Sist oppdatert

Joachim Henriksen

Eksem hos barn er et vanlig problem i Norge. Opptil 15 prosent av barn under fire års alder har problemer med kløe og utslett flere steder på kroppen.

Det atopiske eksemet forsvinner hos de fleste av barna innen de er 4 år gamle, men kan komme igjen senere. For mange barn er eksem også et varsel om at barnet også kan ha problemer med forskjellige allergier eller astma.

For barna er det ikke så lett å holde humøret oppe med kløe og irriterende utslett. Men du kan gjøre mye for å behandle og forebygge problemet.

Bedre etterhvertOm du har barn som sliter med mye eksem kan det være en trøst å vite at de aller fleste blir mye bedre ettersom årene går. I begynnelsen opptrår eksem ofte i ansiktet og vil senere finnes mest på armene, i knehasene og i nakken.

Eksemet opptrår som regel som kløe og kommer til syne som rød hud og utslett etter at barna klør.

Selv om eksemet mer eller mindre forsvinner med alder vil mange fortsatt være disponible for eksem i voksen alder dersom de ikke passer på huden.

Fuktighet i hudenDet første og viktigste rådet mot eksem er å unngå alt som kan tørke ut eller irritere huden. Mange materialer, og spesielt ull har en evne til å fremkalle mer kløe og irritasjon. Andre ting som kan fremkalle eksem er uttørkende såper og svette.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer