Eksklusive bobler til Norge

Snart kan du gjøre som P. Diddy og tsar Alexander II og skåle i Louis Roederer Cristal.

Publisert
Sist oppdatert

AS Norge går så det suser, og velstående nordmenn gjør som seg hør og bør: Skåler i champagne.

Og vi skåler mer og mer. I 2004 drakk tørste nordmenn i underkant av 240.000 liter champagne, i 2006 bikket vi 200.000 liter, og i fjor omsatte Vinmonopolet hele 267.000 liter champagne.

Ekspertenes vintips til under hundrelappen

Kjendisbobler

Eksklusive bobler til Norge


I mai, sannsynligvis i god tid før nasjonaldagens festligheter, blir Louis Roederers champagner en del av denne statistikken. Det tradisjonsrike franske champagnehuset har følgende champagner i sitt sortiment: Brut Premier, Brut Vintage, Brut Vintage Rosé, samt toppmodellen Cristal.

Prisene er ennå ikke helt spikret, men de starter på rundt 370 kroner for Brut Premier, og Cristal (2002-årgang) vil koste omtrent 1.320 kroner.

Les: Dyre viner smaker best

Det er sistnevnte som, bokstavelig talt, har vært på leppene til alle som har krøpet og gått av celebriteter siden champagnen ble produsert for første gang for den russiske tsaren Alexander II i 1776. Senere har blant annet artister som P. Diddy og Jay Z rappet om den, men sistnevnte boikottet faktisk Cristal en periode i 2006, etter at Louis Roederers direktør Frédéric fortalte the Economist at oppmerksomheten fra rapartister var uvelkommen.

Salget av Louis Roederer Champagne på Vinmonopolet starter i mai, mens salget i Hotell- og restaurantbransjen starter så snart det er praktisk mulig.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer