Eksotiske vitaminbomber

Læraktig og hårete utenpå. Hvit, glinsende og saftig inni.

Burhan Koyuncus frukt og grønnsaksbutikk på Grønland torg har et bredt utvalgt av eksotiske frukter. Hans personlige favoritter er Tamarillo og Mangostan.   Foto: Merete Korsberg Dalsbø
Burhan Koyuncus frukt og grønnsaksbutikk på Grønland torg har et bredt utvalgt av eksotiske frukter. Hans personlige favoritter er Tamarillo og Mangostan. Foto: Merete Korsberg Dalsbø Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Til tross for et heftig inntog av eksotiske frukter de siste årene, regjerer den gode gamle bananen høyest på lista over de mest spiste fruktene. I fjor ble det solgt nærmere 80.000 tonn bananer i Norge.

Læraktig og hårete

Men kanskje er du litt lei av bananer, samtidig som du sliter med å følge anmodningene fra helsedirektoratet om å spise fem porsjoner frukt og grønt om dagen. Så hvorfor ikke fråtse litt i de mer eksotiske fruktene?

Kjenner du til mangostan? Den tropiske frukten som mange beskriver som den mest velsmakende og eksklusive som finnes. Eller hva med rambutan, den lille, runde frukten som britene kaller "pubic fruit".

Les også: Er du allergisk mot frukt?

At den er hårete, og minner om noe mannfolka har mellom beina, gjør den ikke akkurat innbydende ved første øyenkast, men som i så mange andre sammenhenger er det det indre som teller. Det glinsende og hvite fruktkjøttet har en mild, søt og aromatisk smak.

Frukhandlerens favoritt

Vi besøkte frukt- og grønnsaksforhandleren som i Oslo er kjent for å ha det beste utvalget av frukt og grønnsaker, for å sjekke hva som faktisk er tilgjengelig på det eksotiske markedet. Eier av Grønlands Torg Import i Smalgangen på Grønland, Burhan Koyuncu, tar frem en knalloransje liten ting.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer