Priskrig:

Ekspert reagerer: - Vanskelig å snu

Ville du valgt seks plater med Kvikk Lunsj til 20 kroner, eller én kilo gulrøtter til 25 kroner? Flere av oss ville nok valgt den deilige sjokoladen. Fagkonsulent ved Olympiatoppen, Andrea Næss, mener prisforskjellene bidrar til økte sosiale forskjeller.

PÅSKEGODT: Lite er så deilig i påsken som å åpne påskeegget, og du kan se alt det deilige som ligger der og venter - ikke minst når det kun koster 7,90 kr/hg. Foto: Erlend Aas / NTB
PÅSKEGODT: Lite er så deilig i påsken som å åpne påskeegget, og du kan se alt det deilige som ligger der og venter - ikke minst når det kun koster 7,90 kr/hg. Foto: Erlend Aas / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

TRONDHEIM (Dagbladet): Endelig nærmer det seg påske. Nordmenn klør i hendene etter å nyte påskesola og gå lange skiturer med Kvikk Lunsj, appelsin, pølser og Solo i ryggsekken.

De siste dagene har prisene på brunost, Kvikk Lunsj, vaffelmiks, potetgull, ketchup, sjokoladeegg og annet påskegodt gått kraftig ned i pris. En priskrig som står i sterk kontrakt til det markante prishoppet vi har opplevd i matvarehyllene den siste tida.

Fagansvarlig ernæring ved Trondheim Idrettsklinikk og fagkonsulent idrettsernæring ved Olympiatoppen Midt-Norge, Andrea Næss, mener det ikke er noen utfordring at familier kjøper tre pakker Kvikk Lunsj i stedet for en til påskefjellet, men mener problemet ligger en annen plass.

- Problemet oppstår når forbrukerne ikke har økonomisk mulighet til å innta et gunstig kosthold, da energirike og næringsfattige matvarer er det eneste man har råd til å fylle handlekurven med, sier hun til Dagbladet.

Delt ansvar

Næss mener vi ikke kan legge all skyld på butikkjedenes egen prispolitikk, og mener myndighetene og politikerne må ta et betydelig større ansvar. Hun nevner avviklingen av sjokolade- og sukkeravgiften for drøyt to år siden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.