Matpriser:

Ekspert: - Utrolig keitete

Kiwi utvider perioden med prislås.

DYRE MATVARER: Synes du også at maten har blitt veldig dyr? Vi har tre veldig gode tips til deg som vil spare litt penger når du er på butikken. Video: Embla Hjort-Larsen / Elisabeth Dalseg. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I september i fjor frøs Kiwi prisen på 140 dagligvarer, og prisene skulle stå ut januar 2023. Nå utvider de denne perioden til mai.

- Nå har vi bestemt oss for å fortsette, og vi holder fjorårets priser på alle disse varene helt fram til 1. mai. Prisene på varene kan ikke gå opp i denne perioden, bare ned, skriver Kristine Aakvag Arvin, kommunikasjonssjef i Kiwi, i en e-post til DinSide.

- Dette gjør vi for å bidra i en vanskelig tid, og til tross for at vi får økte innkjøpspriser fra leverandørene våre.

- Utrolig keitete

I kampen om dagligvarekundene jobber alle kjedene hardt for å framstå som den billigste. Tirsdag morgen kunne Nettavisen melde at Kiwi hadde økt prisen på brokkoli med opptil 124 prosent, og dagens melding om prislås er et tydelig svar på dette, tror Odd Gisholt, tidligere rektor ved Norges Varehandelshøyskole, lektor ved BI, med dagligvare som ekspertområde.

- Om prisene er satt opp eller tilbakestilt, det var uansett utrolig keitete gjort, å sette opp prisene over natta, dagen før dagen. De burde forlenget den prisreduksjonen, sier Gisholt til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer