Kaffepriser

Eksperten fikk kaffesjokk

- Alle disse småvanene utgjør mye når økonomien strammer seg til.

SPARE- OG FORBRUKERØKONOM: Cecilie Tvetenstrand. Foto: Karoline Næss/Storebrand
SPARE- OG FORBRUKERØKONOM: Cecilie Tvetenstrand. Foto: Karoline Næss/Storebrand Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ordene tilhører forbrukerøkonom Cecilie Tvetenstrand (43), som under innspilling av «Luksusfellen» reagerte på kaffeprisen til norske kaffebarer.

- Jeg kjøper veldig sjeldent kaffe ute, og hadde sikkert ikke kjøpt kaffe på kafé siden før pandemien. Men vi bodde på et hotell i Arendal hvor det ikke var mulig å få en kaffekopp, så da ble det et unntak, sier hun til DinSide og fortsetter:

- Prisen på en dobbel kaffe latte var 59 kroner! Det synes jeg er veldig mye for en kaffe. Når du ser rundt deg og ser hvor mange kaffebarer som har poppet opp i området andre typer butikker ikke overlever, så er det ikke vanskelig å forstå at mange har fått seg noen dyrere vaner.

Til Nettavisen, som omtalte saken først, har Tvetenstrand kommet med følgende uttalelse: «Jeg holdt på å svime av.»

- Enkelte goder må kuttes

Forbrukerøkonomen mener det fort kan bli dyrt i lengden.

- Det er jo ikke bare kaffen du betaler for, det er leie av lokale, ansatte, kaffemaskiner, kaffebønner og kopper. Men det må jo være lønnsomt siden kaffebarene er de som overlever. Og det sier litt om prioriteringen av pengebruken vår. Det blir spennende å se hvordan det vil se ut framover.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer