Sparing og budsjett

Ekspertenes enkle sparetips

Forbrukerøkonom: - De fleste blir sjokkert over hvor mye penger de sløser hver måned.

SETT AV TIL SPARING: Lene Nevland Sivertsen, banksjef personmarked ved Sandnes Sparebank (t.v.) og Silje Sandmæl, forbrukerøkonom hos DNB, kommer med sine beste sparetips i artikkelen under. Foto: Sandnes Sparebank / DNB.
SETT AV TIL SPARING: Lene Nevland Sivertsen, banksjef personmarked ved Sandnes Sparebank (t.v.) og Silje Sandmæl, forbrukerøkonom hos DNB, kommer med sine beste sparetips i artikkelen under. Foto: Sandnes Sparebank / DNB. Vis mer
Publisert

Du tror kanskje ikke at du har så mye penger å sette av til sparing etter hver lønning, men tar du en kjapp sjekk over hva du faktisk bruker penger på utenom de faste månedsutgiftene, vil du muligens bli mektig overrasket.

Ifølge Silje Sandmæl, forbrukerøkonom hos DNB, kommer det frem i DNBs nye undersøkelse at bare to av ti nordmenn har oversikt over hva de bruker penger på.

- Mange vil nok bli sjokkert over hvor mye penger de faktisk sløser hver måned, sier Sandmæl.

Hvis du vil ta deg selv i nakken en gang for alle, og legge opp en spareplan, krever det litt arbeid i starten - men det er ikke så komplisert.

Her får du økonomiekspertenes beste sparetips.

Hva har du til overs?

- Når nordmenn oppgir at de sløser 1000 kroner i måneden, vil det si at de har et potensiale til å spare 12.000 kroner i året. Men for å klare å spare dette, må du gå inn i økonomien din for å se hva du sløser bort penger på, råder Sandmæl.

For det er slik at mange små beløp blir store iløpet av et år: noen tyggispakker her, noen kaffekopper der.

- Jeg har gått gjennom veldig manges økonomi og sett folk bli helt hvite i ansiktet da de ikke visste hva de faktisk bruker penger på, sier Sandmæl.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer