Coronaviruset

Ekspertenes rentedom

Flere tror sentralbanken setter ned renta neste uke. Dette vil det bety for deg.

MARSMØTET NÆRMER SEG: Torsdag 19. mars er det duket for årets andre rentemøte. Det er knyttet stor spenning til sentralbankens grep etter at virusutbruddet har lagt sin klamme hånd over internasjonal og nasjonal økonomi. Foto: Berit Roald/NTB Scanpix.
MARSMØTET NÆRMER SEG: Torsdag 19. mars er det duket for årets andre rentemøte. Det er knyttet stor spenning til sentralbankens grep etter at virusutbruddet har lagt sin klamme hånd over internasjonal og nasjonal økonomi. Foto: Berit Roald/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag åpnet Oslo Børs med et fall på 12 prosent, det verste enkeltfallet siden slutten av 80-tallet, noe som fikk det til å gå kaldt nedover ryggen til mange småsparere med penger i aksjer og fond.

Neste uke, nærmere bestemt torsdag 19. mars, kommer Norges Bank med en ny rentebeslutning.

Det er knyttet stor spenning til sentralbankens grep nå som coronafrykt og oljeprisfall har ført til børsfall flere steder i verden, inkludert her i Norge, og om dette vil føre til at styringsrenta blir satt ned.

Venter rentekutt

- Vi venter at Norges Bank vil sette ned renten neste uke med 0,25 prosentpoeng. Det vil kunne gi en litt lavere boliglånsrente fremover, sier sjeføkonom Elisabeth Holvik i Sparebank 1 til Dinside.

- Den svake kronekursen vil kunne gi et hopp i importerte priser, og det vil gjøre det vanskeligere for Norges Bank å kutte renten med mer enn en kvart prosentpoeng allerede nå, sier Holvik videre.

En av Holviks kollegaer, sjeføkonom Harald Magnus Andreassen i Sparebank 1 Markets, mener det er sannsynlig sentralbanken kutter renta enda mer:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer