Eksperter: - Ikke finn deg i snorking

Kvinner bør kreve retten til en god natts søvn i et snorkfritt miljø, mener forskere.

Publisert
Sist oppdatert

Det gjelder selv om partneren snorker, sier de til BBC, og legger til at folk som passivt hører på snorke-duringen fra partneren kan gå glipp av opp til fem timers søvn i uken.

Forskerne fra universitetet i Surrey har snakket med 25 par så langt, og har funnet ut at mange kvinner også snorker, men det er mye mer sannsynlig at de blir vekket av mennene sine enn omvendt.

Å gå glipp av søvn kan føre til tretthet og kan påvirke arbeidskapasiteten og evnen til å være en trygg sjåfør.

Selv om det ble rapportert om snorkeproblemer hadde ingen av deltagerne problemer av typen søvnapné. Deltagerne var mellom 20 og 50 år.

I noen av parene var det mannen som snorket, i andre var det kvinnene.

- Kvinner vil enten bare høre på snorkingen, eller så vil de forstyrre partneren akkurat nok til at han slutter å snorke, men ikke så mye at de vekker dem. Det er en del av den omsorgsfulle rollen kvinner tar på seg, sier Sue Venn fra universitetet.

- Ofte vil de akseptere snorking fordi de tror det er best for mennene deres. Selv etter at de får barn vil de fortsette med dette.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer