Du må skatte av Airbnb-utleie

Eksplosiv Airbnb-vekst i Norge, men nå må også utleier betale for seg

Leieinntektene til Airbnb-utleiere i Norge ventes å ende på 2,4 milliarder kroner i år, noe som er en økning på 50 prosent fra i fjor, viser en analyse. Men nå må utleier skatte av inntektene.

NYE SKATTEREGLER GIR ØKTE SKATTEBETALINGER: Leieinntektene til Airbnb-utleiere i Norge ventes å ende på 2,4 milliarder kroner i år, noe som er en økning på 50 prosent fra i fjor, viser en analyse. Analyseselskapet Capia har beregnet at Airbnb-utleierne skal betale til sammen 360 millioner i skatt i år. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
NYE SKATTEREGLER GIR ØKTE SKATTEBETALINGER: Leieinntektene til Airbnb-utleiere i Norge ventes å ende på 2,4 milliarder kroner i år, noe som er en økning på 50 prosent fra i fjor, viser en analyse. Analyseselskapet Capia har beregnet at Airbnb-utleierne skal betale til sammen 360 millioner i skatt i år. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Analysen Menon Economics har utarbeidet for NHO Reiseliv, viser at veksten i leieinntekter fra Airbnb-utleie i Norge er stor, skriver Dagens Næringsliv.

Samlede inntekter fra Airbnb-utleie i Norge var i fjor på 1,6 milliarder kroner. Inntektene ventes å øke med 50 prosent til 2,4 milliarder kroner i år, ifølge analysen.

Analyseselskapet Capia har beregnet at Airbnb-utleierne skal betale til sammen 360 millioner i skatt i år.

I Danmark, hvor Airbnb-kapasiteten er større en hele hotellnæringen, får Airbnb rapporteringsplikt for alle inntekter hver utleier mottar. Her til lands har regjeringen foreslått det samme fra 1. januar 2020.

– Den gode nyheten i denne analysen er jo at turismen til Norge er mye større enn vi har trodd til nå. Den dårlige er at en aktør som tilsvarer halve hotellbransjen ikke bidrar med skatteinntekter, sier direktør for NHO Reiseliv, Kristin Krohn Devold, som mener rapporteringssystemet må innføres så raskt som mulig.

Du må skatte fra i år

I år gjelder det nye regler for skatt ved korttidsutleie; den såkalte Airbnb-skatten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer