Ekstra dyrt å låne

Bankene betaler åtte prosent for sine penger. Det rammer også deg.

Foto: colourbox.com
Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bankene betaler åtte prosent rente på pengene de låner, skriver Dagens Næringsliv i dag. Det betyr høyere renter for deg og meg.

Investorer skal ha fått tilbud om en rente på 1,13 prosentpoeng utover pengemarkedsrente i kroner. Det tilsier innlånskostnader på nesten åtte prosent. Når bankene må betale så høy rente på pengene de låner i markedet, går dette utover deg som kunde.

- Det er jo ikke styringsrenten fra Norges Bank som styrer prisen som vi må ta av kundene. Det er prisen som vi må betale i markedene som til syvende og sist avgjør, sier Thor-Christian Haugland til DN.

Les også: Dyrere å låne i fremtiden

Hvorfor så høy rente?

Våkne forbrukere reagerer på at bankenes utlånsrente er uforholdsmessig høy i forhold til Norges Banks styringsrente på 5,75 prosent. Mange banker opererer nå med utlånsrenter på nesten åtte prosent. Dette er fordi bankene er nødt til å følge pengemarkedsrenten.

Pengemarkedsrenten bestemmer hva bankene må betale for pengene de låner til hverandre. På grunn av den internasjonale finansuroen har bankene manglende langsiktig likviditet, og det koster dem mer å låne pengene de skal låne ut til deg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer