Permittering grunnet coronaviruset

Ekstrabeløpet beholdes

Regjeringen forlenger den økte kompensasjonsgraden for permitterte ut mars 2021.

REGJERINGEN: Kompensasjonsordningen til serverings- og reiselivsnæringen blir forlenget, sier næringsminister Iselin Nybø. Vis mer
Publisert

Den økte kompensasjonsgraden for permitterte, som regjeringen foreslo skulle fjernes fra nyttår i statsbudsjettforslaget, forlenges likevel til ut mars.

Dette melder statsminister Erna Solberg overfor VG.

- Forverring av smittesituasjonen

Det er krisen innen reiseliv, hotell og restaurant og andre utsatte bransjer som gjør at regjeringen likevel vil forlenge ordningen.

- Vi vil fremme en tilleggsproposisjon hvor vi forlenger dagpengesatsen på 80 prosent fram til 31. mars, fordi vi de siste ukene har sett at smittesituasjonen er mye verre enn da vi fremmet vårt forslag til statsbudsjett, sier Solberg.

ØKONOMI: Forbrukerøkonom Silje Sandmæl forteller hvordan din økonomi kan bli med nytt budsjettforslag. Video: Dagbladet TV Vis mer

Mener det er for tidlig å fjerne kompensasjonsordningen

Regjeringen foreslo i statsbudsjettet at perioden hvor permitterte fikk denne ekstra kompensasjonen skulle fjernes fra nyttår, men har altså nå ombestemt seg.

- Det er svært viktig at kompensasjonsnivået ved ledighet og permittering generelt skal være klart lavere enn det arbeidstakerne får i lønn, for å styrke insentivene til å søke etter ny jobb, men det er etter mitt syn for tidlig å redusere satsen allerede fra årsskiftet, sier Solberg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer