Permittering grunnet coronaviruset

Ekstrabeløpet beholdes

Regjeringen forlenger den økte kompensasjonsgraden for permitterte ut mars 2021.

REGJERINGEN: Kompensasjonsordningen til serverings- og reiselivsnæringen blir forlenget, sier næringsminister Iselin Nybø. Vis mer
Publisert

Den økte kompensasjonsgraden for permitterte, som regjeringen foreslo skulle fjernes fra nyttår i statsbudsjettforslaget, forlenges likevel til ut mars.

Dette melder statsminister Erna Solberg overfor VG.

- Forverring av smittesituasjonen

Det er krisen innen reiseliv, hotell og restaurant og andre utsatte bransjer som gjør at regjeringen likevel vil forlenge ordningen.

- Vi vil fremme en tilleggsproposisjon hvor vi forlenger dagpengesatsen på 80 prosent fram til 31. mars, fordi vi de siste ukene har sett at smittesituasjonen er mye verre enn da vi fremmet vårt forslag til statsbudsjett, sier Solberg.

Mener det er for tidlig å fjerne kompensasjonsordningen

Regjeringen foreslo i statsbudsjettet at perioden hvor permitterte fikk denne ekstra kompensasjonen skulle fjernes fra nyttår, men har altså nå ombestemt seg.

- Det er svært viktig at kompensasjonsnivået ved ledighet og permittering generelt skal være klart lavere enn det arbeidstakerne får i lønn, for å styrke insentivene til å søke etter ny jobb, men det er etter mitt syn for tidlig å redusere satsen allerede fra årsskiftet, sier Solberg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer