Ekstrakjøring gir skattefradrag

Omvei til barnehagen gir ekstra foreldrefradrag.

POST 3.2.10: Du kan ha rett på fradrag for flere utgifter enn de som er oppfylt på den tilsendte selvangivelsen. Foto: PER ERVLAND
POST 3.2.10: Du kan ha rett på fradrag for flere utgifter enn de som er oppfylt på den tilsendte selvangivelsen. Foto: PER ERVLAND Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selv om alle nå skal ha fått tilgang på selvangivelsen for 2011, er det likevel mange som ikke gjør endringer. Dermed kan de gå glipp av en rekke skattefradrag.

Dette gjelder ikke minst de ekstra kilometerne man kjører ved bringing og henting i barnehagen.

Fradrag for ekstra kjøring

At man får fradrag for reiser til og fra jobb over et visst antall kilometer, er kjent for de fleste. Det samme gjelder foreldrefradraget for dokumenterte utgifter til pass av barn, som barnehage, dagmamma og SFO.

Det mange derimot glemmer, er at man også kan få fradrag for ekstrakjøring til og fra barnehagen.

Er det slik at barnehagen ikke ligger på vei til og fra jobb, men krever at du må kjøre omvei, har du fradragsrett for denne ekstrakjøringen.

Bruker du bil, beregnes kostnaden til kr 1,50 per kilometer. Bruker man rutegående transportmiddel til bringing og henting, som buss, får man dekt billettkostnadene. Disse utgiftene trenger man ikke å dokumentere.

Les også: I år får alle selvangivelsen på papir

Innenfor fradragsgrensen

Fagsjef Gry Nilsen i Skattebetalerforeningen tror det er fort gjort å glemme denne delen av foreldrefradraget ved levering av selvangivelsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer