Coronaviruset

Ekstraordinære retur­regler for butikkjøp

Både Elkjøp og Power fraviker de vanlige «50 dagers åpent kjøp»-reglene grunnet virusutbruddet.

CORONA-KVITTERING: Nederst på kvitteringen for butikkjøp hos Elkjøp opplyses det om de ekstraordinære corona-reglene elektronikkforhandleren har innført. Les hva myndighetene og forbrukerekspertene synes om dette i saken under. Foto: Bjørn Eirik Loftås.
CORONA-KVITTERING: Nederst på kvitteringen for butikkjøp hos Elkjøp opplyses det om de ekstraordinære corona-reglene elektronikkforhandleren har innført. Les hva myndighetene og forbrukerekspertene synes om dette i saken under. Foto: Bjørn Eirik Loftås. Vis mer
Publisert

Elektronikkforhandlerne Elkjøp og Power opplyser på nettsidene sine, samt på kvitteringene kundene får ved kjøp i butikk, at de ikke opprettholder sine vanlige «X antall dagers åpent kjøp»-regler, henholdsvis 50 og 60 dager.

Dette betyr at hvis du nylig har kjøpt en vare i butikk hos en av disse elektronikkforhandlerne, og du ikke vil ha den likevel, kan den ikke returneres - med mindre det er noe galt med varen.

Det samme gjelder annonsegarantien deres, som betyr at kundene er sikret å få tilbudsvaren i hele perioden et produkt er annonsert, og at når varen ikke er på lager, ettersender elektronikkbutikken varen kostnadsfritt når den er på plass igjen.

Hos Power gjelder disse særskilte corona-reglene for alle kjøp fra og med 13. mars, mens hos Elkjøp gjelder de ekstraordinære reglene for alle kjøp fra og med 16. mars.

- Kan ikke ha tilbakevirkende kraft

Jurist Caroline Skarderud i Forbrukerrådet framholder at butikkene står fritt til å endre kjøpsvilkår for kjøp fremover i tid uten at dette er i strid med forbrukerkjøpsloven.

- Årsaken til dette er at åpent kjøp og bytterett ikke er noe kundene har krav på, men noe butikken velger å tilby, forklarer Skarderud overfor Dinside.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer