Ekstrem barnehagebygging?

I Fana utenfor Bergen bygges det som kan bli Norges største barnehage. 11 avdelinger til over 200 barn fordelt på 1.800 kvadratmeter. Prosjektet har en ramme på 35-40 millioner kroner, og kolossbarnehagen kan stå klar ved årsskiftet, melder lokalavisen Fanaposten.no.

Publisert
Sist oppdatert

Formalitet

Utbyggeren venter nå kun på en endelig godkjenning av reguleringsplanen for området, og vil deretter gå i gang med bygging umiddelbart. Går alt etter planen, kan den ekstremt store barnehagen ferdigstilles til årsskiftet.

- Behovet for en barnehage er mer enn ekstremt, sier utbyggeren Barnebygg AS i Kopervik til Fanaposten.no.

Karl Rossland ved Barnebygg AS kan fortelle at selskapet har fått en overveldende respons fra nærmiljøet. På en rutinemessig spørreundersøkelse fikk de rundt 500 svar fra interessenter. Alle var positive. - Normalt får vi 50-100 svar på slike spørreskjemaer, sier Rossland.

Stort behov

Behovet for barnehager i bydelen er langt større enn tilbudet. Ansatte i lokale barnehager kan fortelle om daglige telefoner fra frustrerte foreldre som ønsker dagplass til barna sine. Nå er disse tvunget til å finne alternativer til barnehageplass.

Kjempebarnehagen vil imidlertid ikke kunne dekke hele behovet, men den vil lette trykket betraktelig. - Det er ingenting som kan stoppe bygging av Rå barnehage nå, slik jeg ser det. Forhåpentligvis blir det byggestart til sommeren, med åpning i desember/januar, forteller Rossland.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer