Prissjekk på hånddesinfeksjon

Ekstreme literpris­forskjeller på håndsprit

Det skiller godt over 800 kroner per liter på håndsprit, og dét i samme butikk. Dinside har sjekket prisene på håndsprit i reisestørrelser, altså opp til 100 milliliter.

DYRT MOT BILLIG: Den aller største literprisforskjellen i prissjekken vår av hånddesinfeksjon i reisestørrelse fant vi hos Boots apotek. Én av disse koster hele 839 kroner mer per liter. Gjetter du hvilken? Foto: Eilin Lindvoll.
DYRT MOT BILLIG: Den aller største literprisforskjellen i prissjekken vår av hånddesinfeksjon i reisestørrelse fant vi hos Boots apotek. Én av disse koster hele 839 kroner mer per liter. Gjetter du hvilken? Foto: Eilin Lindvoll. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter at coronavirusutbruddet kom til Norge, er det håndsprit så å si overalt hvor vi snur og vender oss. Og, det er mulig å kjøpe desinfeksjonsmiddel til hender og overflater i både dagligvarebutikker og alt-mulig-forretninger - ikke bare på apotekene.

Dinside har sjekket prisene på 23 håndsprit-produkter i reisestørrelse, det vil si opp til 100 milliliter, i ti ulike butikker.

I butikkmiksen har vi både apotek, parfymeri, dagligvarebutikker med mer.

Prissjekken vår avslører til dels store literprisforskjeller på håndspriten, både mellom billigste og dyreste produkt og i samme butikk. Det er dermed mye å spare på å kjøpe hånddesinfeksjon der den koster minst.

Over tusen kroner i literprisforskjell!

Her er en oppsummering av hovedfunnene i prissjekken vår av håndsprit:

  • Den billigste håndspriten finner du enten hos Kiwi, da av typen Rene hender til 18,90 kroner per flaske, tilsvarende 378 kroner per liter.
  • Og, den dyreste håndspriten er Antibac flytende hånddesinfeksjon som selges hos Vitus apotek til 69,90 kroner for 50 milliliter - hele 1398 kroner per liter.
  • Størst literprisforskjell er det altså mellom de to ovennevnte produktene, på 1020 kroner.
  • Men, det kan også være store literprisforskjeller i samme butikk: Hos Boots apotek finner vi den største forskjellen på 839 kroner per liter på to ulike håndsprit-produkter. Det er også stor literprisforskjell innad på Apotek 1 - 831 kroner.

Vi har samlet resultatene fra prissjekken vår i denne tabellen, hvor du finner både butikk, produktnavn, pris per flaske og literpris:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer