Strømpriser:

Ekstrempriser i hele dag

Dobbel prisrekord - i dag bør du virkelig vurdere hva du gjør når.

EKSTREMT: Med unntak av én time, ligger strømprisen på over 4 kroner per kWh fra klokka 07 til 20 i dag. Foto: Pål Joakim Pollen
EKSTREMT: Med unntak av én time, ligger strømprisen på over 4 kroner per kWh fra klokka 07 til 20 i dag. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi skriver 20. desember i kalenderen, og i dag settes det to prisrekorder på strøm i Sør-Norge. Det er nemlig døgnet med den høyeste gjennomsnittsprisen i moderne tid, og i timen fra 18-19 er dessuten timeprisen rekordhøy.

I de mer nordlige regionene, altså typisk Molde, Trondheim og Tromsø er prisen også nesten tredoblet fra søndag, men fortsatt langt lavere enn i sør, med gjennomsnittpris på 73 øre gjennom døgnet.

Over 4 kroner i nesten hele dag

For i Sør-Norge er gjennomsnittsprisen på hele 390 øre per kilowattime gjennom døgnet, altså fra midnatt til midnatt. Det er hele 70 øre over rekorden fra 29. november.

Men som du ser i grafen under, er det mange timer der strømprisen er vanvittig høy i dag:

Frem til klokka 06 i dag tidlig lå den på rundt to kroner kilowattimen, før den gjorde et byks oppover, og med unntak av timen fra 12-13 ligger den faktisk over fire kroner per kilowattime helt fra klokka sju om morgenen til åtte på kvelden. I tillegg kommer nettleie, som ikke er regnet inn i prisene over.

Den verste timen, fra 18-19, koster strømmen 575 øre. Dusjer du rett før, slik at varmtvannsberederen varmer opp vannet etterpå, må du regne med rundt 45 kroner for en 10 minutters dusj uten sparedusjhode, om vi også regner med nettleie, samt avgift for vann og avløp, basert på gjennomsnittskommunen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.