Strømpris:

Ekstremt dyrt mandag ettermiddag

Tett oppunder fire kroner kilowattimen.

PRISTOPP: I timene mellom 16-19 mandag blir strømprisen svært høy. Foto: Pål Joakim Pollen
PRISTOPP: I timene mellom 16-19 mandag blir strømprisen svært høy. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Søndag kostet kilowattimen i snitt 69 øre i Sør-Norge. Mandag gjør den et byks opp til 122 øre, viser tall fra strømbørsen Nordpool. Det er den høyeste prisen siden 19. oktober.

Spesielt er det timene fra klokka 16-19 strømmen blir ekstra dyr, med timepriser på 220 (16-17), 279 (17-18) og 268 (18-19) øre per kilowattime. Prisen er høyere mellom 17-19 enn den var i morgentimene 18. oktober - faktisk er 279 øre per kilowattime den høyeste timeprisen vi har hatt i år.

Legger vi på avgifter og nettleie havner prisen til sluttbruker på noen få øre under fire kroner kilowattimen når den er på sitt høyeste i morgen, pluss eventuelt påslag fra strømselskapet. Mange vil nok reelt sett betale nøyaktig fire kroner kilowattimen fra 17-18 i morgen.

Med andre ord - tar du deg en dusj etter jobb på mandag, uten å ha sparedusj hjemme, kan du regne med at den koster deg 22,40 kroner i ren strøm. Medregnet vann og avløp passerer du brått 30 kroner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer