Ekstremt stor pågang hos Altinn

Svært stor pågang gjør det vanskelig å få sjekket selvangivelsen.

Det er ekstremt mange som ønsker å sjekke selvangivelsen nå. På grunn av den store pågangen, er det ikke sikkert du får tilgang akkurat nå. Da er det bare å smøre seg med tålmodighet. Foto: Minid
Det er ekstremt mange som ønsker å sjekke selvangivelsen nå. På grunn av den store pågangen, er det ikke sikkert du får tilgang akkurat nå. Da er det bare å smøre seg med tålmodighet. Foto: Minid Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag klokken 08 ble selvangivelsen for 2010 tilgjengelig på nett. Men publiseringen av alle landets selvangivelser har gått alt annet enn smertefritt.

I dag ble pågangen rett og slett for stor for Altinn. Kort tid etter at selvangivelsen ble tilgjengelig kollapset Altinn.

Altinn er nettportalen som har ansvaret for å drifte og levere elektroniske skjemaer til offentlige myndigheter, deriblant selvangivelsen. Først kom beskjeden:

«Det er for tiden mye trafikk på Altinn. Dette gjør at Altinn går tregt, og man kan oppleve at man ikke får tilgang. Prøv igjen senere»

Midt på dagen kom den samme beskjeden som følger oss inn i ettermiddagen:

«Altinn er utilgjengelig. Vi beklager de ulempene nedetiden medfører.»

Etter 11:55 ser vi også at muligheten for å gå direkte til skatteoppgjøret fra MinSide.no er tatt bort fra venstremenyen (se skjermdump til høyre).

- Beklager

DinSide har forsøkt å få informasjonsansvarlig Jørgen Ferkingstad hos Altinn i tale siden i dag tidlig, både via telefon og SMS. Vi har verken fått svar eller tilbakemeldinger om hva som skjer videre. Ei heller har Altinn lagt ut ny informasjon på nettsidene sine i ettermiddag. På informasjonsportalen Norge.no står det bare det samme som vi har sett i hele dag:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer