Ekte mannfolk betaler ikke regningene

Sløvere enn damene. Slik forklarer ekspertene at menn står for de fleste inkassosakene i Norge. Ekte mannfolk betaler ikke regningene sine.

Publisert
Sist oppdatert

- Menn er litt sløvere enn damene, og tar ikke ting så høytidelig. Damene er mer perfeksjonistiske, sier Tore Widding, sjefanalytiker i kredittopplysningsselskapet CreditInform.

Mannfolka tar ting som de kommer. Damene planlegger.

Dobbelt så mange

Bakgrunnen er selskapets statistikk over saker som inkassofirmaene har sendt til domstolene. Tallene viser nemlig at menn står for nær 70 prosent av tilfellene.

- Gutta har dobbelt så mange inkassosaker som damene, sier Widding. Han peker på en annen årsak.

- Menn står oftere som ansvarlig når telefon- og Internett-abonnementer samt lån tegnes. De er flinkere til å skrive under, sier Widding.

Kjønnsroller

Dette er forklaringen til at antallet inkassosaker er flere for eldre menn enn for yngre menn. For gamlingene er kjønnsrollemønsteret tydeligst - menn skal ta seg av regningene.

Heldigvis var det en liten nedgang i antallet inkassosaker for menn fra 2001 til 2002. Nedgangen var størst for menn over 60 år, mens sakene ble flere for unggutter mellom 18 og 24 år. Unge blir dårligere betalere.

Damene ble noe mer uansvarlige, og hadde flere inkassosaker i samme periode.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer